Naar je basis

De tijd waarin we leven is een bijzondere tijd. Het is een snelle en informatieve tijd. Het vraagt van ons mensen om weloverwogen keuzes te maken. Welke informatie je toe wilt laten en welke niet? Wat past bij mij en wat laat ik aan me voorbij gaan? Het vraagt een grote verantwoordelijkheid om bij jezelf te blijven. Niet meegenomen te worden en jezelf te verliezen, maar je ruimte te verzorgen in de tijd.

Wat je daar voor nodig hebt is een stevige basis, goed geaard zijn en op je benen staan. Wanneer je basis niet goed verzorgd is merk je dat aan de volgende klachten: onzekerheid, wiebelig, druk in het hoofd, snel geïrriteerd, overspannen, onrustig of slecht slapen.

Binnen Anderson Counseling werk ik met volwassenen en kinderen aan hun basis; het in beeld krijgen en werken aan je fundament. Kinderen komen zelden meer in aanraking met klei en aarde. En dat terwijl het hun, met name in deze snelle tijd, zo goed doet. Dit geldt ook voor volwassenen. Klei is een middel wat daarbij kan worden ingezet. Zowel handvormen als het klei draaien; wat o.a. van je vraagt naar je centrum te gaan. Dit werkt o.a. goed bij volwassenen en kinderen met ADHD. Om het kort en bondig te zeggen: “klei spreekt de benen aan.”

Het draaien met klei op de pottenbakkersschijf is behalve leuk ook essentieel doordat het van je vraagt naar je centrum te gaan. Als de klei niet in het centrum van de schijf staat, vliegt het van de schijf. Kinderen zijn enthousiast en trots wanneer zij zelf een potje hebben gedraaid. En de klei doet intussen haar werk. Door het contact met de klei en de concentratie die ze daarvoor moeten opbrengen, merk ik dat kinderen, die eerst nog vol onrust zitten, in hun basis zakken. Die rust hebben ze broodnodig om goed te kunnen functioneren. En ik ben blij daar aan bij te kunnen dragen.

Herken je een aantal klachten bij jezelf en/of bij je kind neem dan gerust contact met mij op. In een kennismakingsgesprek inventariseren we wat aan de orde is en ga je een traject aan wat op jou of je kind persoonlijk is afgestemd.